Omamedia  

Sisältö:

Ebba kansikuva ja Braunfelsin linna

Ebba-levy on julkaistu!

Ebban musiikki on nyt kuunneltavissa ilmaiseksi ja ladattavissa suositusta Bandcamp-musiikkikaupasta edulliseen hintaan 8,68€ (7€+ALV). Tästä painamalla pääset kauppaan. Kaupan käyttö on helppoa, mutta jos olet epävarma, niin tästä painamalla löydät selkeät ohjeet.


Ebba - uutta sinfonista balettimusiikkia ja todellinen prinsessatarina

Game Audio Awards 2018 -palkitun soundtrack-musiikin säveltäjän, Antti Mikael Haarasen, pitkä sinfoninen balettiteos Ebba tulee kantaesitykseen Oulun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle 5.5.2018.

Ebba on tositapahtumiin perustuva baletti suomalaisesta tytöstä, josta tuli oikea prinsessa. Tarinan päähenkilö on Oulussa Merikosken varrella 1850-luvulla varttunut Ebba Lavonius, josta kasvoi älykäs ja kaunis nuori nainen. Monien jännittävien vaiheiden jälkeen hän päätyi prinsessaksi Saksaan ja myöhemmin sodan koettelemaan Italiaan. Ebba on paitsi kasvutarina, myös tarina rakkaudesta, onnesta, murheista ja kohtalon oikuista, jotka voivat muuttaa elämän hetkessä.

Baletin on ohjannut Päivi Honkakoski, joka on myös kirjoittanut kirjaksi Prinsessa Ebban tarinan (julkaisija Nordbooks, 2015). Esityksessä tanssii jopa 550 nuorta tanssijaa. 4 – 28 -vuotiaat tanssijat ovat oululaisen Balettikoulu Sinikellon oppilaita.

Antti Mikael Haaranen on oululainen säveltäjä, joka on yksi 2000-luvun tuotteliaimpia balettimusiikin säveltäjiä Suomessa. Haarasen kynästä ovat syntyneet aiemmin pitkät baletit Robin Hood (2008), Saapasjalkakissa (2011) ja Prinsessa, joka ei halunnut parantua (2013) sekä useita sovituksia vanhoista baleteista. Hän on tehnyt musiikkia myös kuvaohjelmiin ja peleihin. Maaliskuussa 2018 Haaranen palkittiin soundtrack-musiikistaan Game Audio Awards -palkinnolla.

Säveltäjä luonnehtii baletin musiikkia romanttiseksi minimalismiksi. - Se on kaunista, lyyristä musiikkia, jossa nivoutuvat yhteen toistuvat ja kerrostuvat elementit. Toki mukana on myös draamaa ja suuria juhlavalsseja.
Baletin ääniraidalla kuullaan orkesterin ohella vähemmän käytettyjä soittimia, kuten kantele, kahvikupit, koirakvartetti, prosessoidut rummut ja mikitetty postilaatikko, jota soitetaan viritetyllä sanomalehdellä. Musiikki julkaistaan 5.5. ladattavana sekä rajattuna CD-painoksena.

Ebba-baletin kantaesitys on Oulun kaupunginteatterissa 5.5. klo 15 ja 18, liput teatterin lipunmyynnistä. Seuraavat esitykset Pohjankartanossa 19.5. ja 20.5. klo 13 ja 16. Liput Musiikki-Kullaksesta tai tuntia ennen ovelta.

Lisätietoa musiikista: yhteystiedot
Lisätietoa baletista: Balettikoulu Sinikello

Voit kuunnella näytteitä musiikista oheisilla soittimilla:

Mediamateriaalia: Lehdistötiedote Kansikuva Linnakuva Kuva säveltäjästä